Scrapbook papírok

A scrapbook, mint kreatív hobby egy óriási lehetőség, hogy megőrizd az emlékeidet és azokat meg is tudd maradandóan osztani a családoddal.
Egy scrapbook albumot a generációk tovább tudnak adhatnak egymásnak kézből kézbe.

A családi sztorikaz ugyan el tudjuk mesélni egymásnak szóban is, de ki ne ismerné a mondást, miszerint a "szó elszáll, az írás megmarad". Abban a szent minutumban, amikor a 'felejthetetlen emlék' megtörténik velünk, azt valóban felejthetetlennek véljük.. de pár hónap távlatában is emlékszel rá olyan élénken, mint akkor, abban a percben?

Igaz, létezik videófelvevő, közösségi oldalak a dokumentáláshoz, családdal, barátokkal történő élménymegosztásra. De ezekhez mind kell valamilyen kütyü, amik folyamatosan változnak. A régi családi videókat már csak azok a szerencsések nézhetik végig újra, akiknek még van hozzá lejátszójuk. Ha annak idején anyukáink, nagymamáink scrapbook-oztak volna, most nem lennének olyan fotók a dobozokban és eldugott fiókokban, amikről azt sem tudni, hogy ki van rajta, mikor készült, egyáltalán mi a fotó története. Ehelyett ott sorakoznának a kézzel készült családi krónikás könyvek a polcon, amit bármikor elővehetnénk, nevethetnénk vagy sírhatnánk rajta újra és újra.

Felmerül a kérdés tehát, hogy mi lesz a fényképeinkkel, amikor már nem vagyunk? Mi lesz a most még friss történetekkel, amik azokhoz a fotókhoz tartoznak?
Ha a fényképeket Te készítetted, akkor Te vagy az egyetlen a világon, aki tudja, miért készült és milyen történet rejtőzik mogötte. A történet az, ami a fotót teljessé teszi. Ezt a történetet pedig meg kell örökíteni, hogy ne merüljön feledésbe. Mi több, mindezt meg kell osztani a családunkkal, hogy mire a gyerekeink abba a korba lépnek, amikor értékelni tudják az emlékeket, ott legyen nekik kézzel foghatóan is. A jelened történései annyira magától értetődőek, hiszen veled történnek most, de mindez scrapbook-ba foglalva az utánad következőknek felbecsülhetetlen érték lesz. Egy családi krónika, ami Tőled, szívből jön. Ez a legnagyobb örökség, amit a gyerekeidre és a következő generációkra hagyhatsz.

És amiért egyedi és megismételhetetlen egy scrapbook: a scrapbook egy olyan kreatív hobby, ahol számtalan kézműves technikát és anyagot ötvözhetsz, de közben egyetlen cél lebeg a szemünk előtt. Megörökíteni egy eseményt, egy érzést, egy pillanatot az életünkből vagy kronológiai sorrendben a mindennapjainkat. Az, hogy ehhez milyen eszközöket, technikákat vagy alapanyagokat használunk fel, az teljesen az alkotótól függ. A scrapbook nem egy kötött hobbi. Nincsenek szabályok, kötött technikák. Lehet egyszerű, ha egyszerűre vágysz, lehet összetettebb és akkor lehet szöszmötölni vele. Egy a lényeg: leld benne örömödet!


Összehasonlítás


Tételek 1 től 19 / 19 (1 összes)