ÁSZF és Adatkezelési tájékoztató

Juhász József Ev. ÁltalánosSzerződési Feltételek
Ötletkuckó Webáruház

2018.05.25

1. Bevezetés

A jelen Általános Szerződési Feltételeket (továbbiakban: ÁSZF) Juhász József EV. (3300 Eger, Céhmeterek udvara 9, Működési egedély száma:37346/2004,Adószám: 47979787-2-30, (továbbiakban: Juhász József EV az ÁSZF a fogalmakmeghatározásának, valamint Juhász József EV. és a vásárlók közötti kereskedelmikapcsolatok szabályozásának céljából adjuk ki, azonban Juhász József EV. ésszerződött partnerei között az alapvető szállítási szerződés a mérvadó. Jelen ÁSZF tartalmazza a www.otletkucko.hu weboldalon (a továbbiakban: honlap) elérhető szolgáltatást igénybe vevő (továbbiakban:Felhasználó) általi használatának feltételeit. A honlap használatához szükségesazon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a honlapon elérhető tájékoztatások nyújtják. A Felhasználó a honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

Adatkezelés részt részletesen lásd az ÁSZF-et követően.

Az webáruház használata során rendelkezésére bocsátott személyes adataitbizalmasan kezeljük, harmadik fél részére nem adjuk át. Ez alól kivételtjelentenek az alvállalkozónak szükségesen megadott adatok, melyek nélkül arendelés teljesítése nem kivitelezhető, például a futárszolgálatnak átadottkiszállításhoz szükséges információk.

A webáruház böngészése során technikai információk kerülnek rögzítésre(például log fájlok formájában, melyek tartalmazzák a felhasználó ip címét, azidőpontot, a meglátogatott oldal URL-jét), mely személyes azonosításra nemhasználható, de statisztikai célokat szolgál. A rendszer adatokat tárol afelhasználó számítógépén is úgynevezett sütik formájában (cookie). A sütik afelhasználó személyének azonosítására nem alkalmasak, és a munkamenet idejénélnek.

A webáruház rendszer használatához a böngészőjében a cookie-k használatátengedélyezni szükséges, enélkül bizonyos funkciók működésképtelenek.

A megrendelt termékről számla vagy nyugta  készül, melynek tárolása ahatályos jogszabályokban előírt módon és ideig történik.

Adatainak módosítását/ törlését a rendszerből bármikor írásban kérheti.

A hírlevélre feliratkozottak listájáról töröltetheti magát, anélkül hogyregisztrációja törlésre kerülne. A hírlevélről leiratkozni vagy levélben,e-mailben, a honlapon (Fiókadataim/hírlevél lemondása) vagy a hírlevelek aljántalálható „Leiratkozás” link segítségével is lehet.

 

2. Felhasználási feltételek

- A webáruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az internetlehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel ateljesítményekre és a lehetséges hibákra.

- A webáruház semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokbanfoglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:

- interneten küldött és/vagy fogadott bármilyen adat meg nem érkezése,véletlenszerű megváltozása.

- bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza awebáruház akadálytalan működését és a vásárlást.

- bármely szoftver nem megfelelő működése.

- bármilyen programhiba, rendkívüli esemény vagy technikai hibakövetkezményei.

A webáruház nem felelős semmilyen közvetlen vagy közvetett kárért, amely azáruházhoz való csatlakozás, a webáruház megtekintése miatt következett be.

 

3. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

Az Ötletkuckó webáruház  papír-írószer,  és kreatív hobbi termékekértékesítésével, forgalmazásával foglalkozik.

 

4. Honlapon történő megrendelés folyamata

- Termékek kiválasztása

A honlapon megtekintheti a termékeinket és online meg is rendelheti azokat.

A termékek kategóriákba azon belül alkategóriákba  rendezve találhatók.

A kategória/alkategória nevére kattintva a benne szerelő termékek listájalátható. Ha az adott kategóriában lévő összes termék nem fér ki egy oldalra,akkor a termékek felett és alatt lévő számok segítségével lehet lapozni. Atermék listáról a részletes termék oldal a termékre klikkelve érhető el, itttájékozódhat a megrendelni kívánt termék részletes jellemzőiről, áráról.

A honlapon lehetőség van kulcsszó, cikkszám alapján terméket keresni. Akeresési feltételeknek megfelelő termék találatok a kategóriákhoz hasonlóanlistaszerűen jelennek meg.


- Regisztráció

Vásárlás felhasználói regisztrációval vagy regisztráció nélkül(vendégvásárlóként)lehetséges..

A regisztráció előnye, hogy amennyiben legközelebb is szeretne tőlünkrendelni, adatait nem szükséges újonnan megadni, több szállítási/számlázásicímet is felvehet, valamint rendelésit is visszakeresheti.

A regisztrálás további előnye,hogy a vásárlások összege nyilvántartásbakerül a rendszerünkben,mely lehetővé teszi egy kedvezőbb vásárlási csoportbatörténő besorolást.A vásárlásai után elért kedvezmények mértékét ellenőrizhetia Fiókom-Kedvezmények menüpontban.

A regisztráció nem vesz igénybe 1-2 percnél több időt.

Ügyeljen az adatok pontos megadására, hogy a kiszállítás zökkenőmentesentörténhessen.

 A Felhasználó a regisztrációjának törlését e-mailben kérheti azÖtletkuckó ügyintézőjétől, ez esetben új vásárláshoz újra kell regisztrálnia. Ahozzáférési adatok titokban tartásáért a Vásárló felelős. A Vásárló felelős azadatai frissítéséért, valamint köteles az Ötletkuckó Adminnak bejelenteni, hatudomására jutott, hogy az adataival harmadik fél visszaélt. Elfelejtett jelszóesetén a honlapon új jelszó kérhető a regisztrált e-mail címre. Amennyiben aFelhasználó korábban regisztrált a honlapon, a megrendelési folyamat az e-mailcímének és jelszavának megadásával folyatatható.

A megrendelés következő lépéseként a Felhasználónak ki kell választania aszámára megfelelő fizetési és szállítási módot. A Felhasználó egy összefoglalóoldal segítségével ellenőrizheti minden korábban megadott adatát, és amegrendelni kívánt termékeket, azok mennyiségét. Adatbeviteli hibák eseténjavíthat a megadott adatokon. Ha mindent megfelelőnek talál, akkor a Befejezésgomb segítségével véglegesítheti rendelését. Erről a honlapon, illetvee-mailben kap megerősítést. Amennyiben a megrendelés rögzítése után (pl.: avisszaigazoló e-mailben) észlel hibás adatot azt haladéktalanul, de legfeljebb24 órán belül köteles jelezni azt az Ötletkuckó Admin felé.

Megrendelési szándéktól függetlenül a Felhasználó a belépést a Belépésmenüpont segítségével végezheti el. A Fiókom menüpontban a regisztráció soránmegadott adatait tudja módosítani, valamint a leadott megrendelését nézheti mega Rendelések menüpont alatt.


- Vásárlás menete

Ahhoz, hogy a látogatók a webáruház termékeit megtekinthessék és a vásárláselindíthassák nem szükséges a regisztráció. Viszont a regisztrált felhasználóknak szóló egyedi ajánlatokat, csak a regisztrált vásárlók láthatják a regisztrációtkövetően a megadott felhasználónévvel és jelszóval tud bejelentkezni és awebáruház termékei között tovább böngészni, majd azokat meg is tudja vásárolni.


- Termék kiválasztása, mennyiség megadása

Több szűrő segíti az egyes termékek, termék típusok keresését,kiválasztását.
A termékekhez képek, és termékinformációk, leírások tartoznak, melyek segítik alátogatókat a vásárlásban.
Regisztráció és bejelentkezés nélkül is lehetséges a termékek, kiválasztása éskosárba helyezése.

Az így kosárba helyezett termékek meg is vásárolhatja a „Kosárba gomb”megnyomásával. A vásárolni kívánt termék mennyiségét a Kosárban tudom megváltoztatni a mennyiség átírásával majd az íves nyíl („Frissítés”) megnyomásával.

Terméket a „Törlés” gomb megnyomásával lehet törölni.

„Vásárlás” gomb megnyomásával további termékeket tehet a kosárba.

A kosár tartalmának leellenőrzése után(amennyiben már más terméket nemszeretne a kosárba tenni) a „Kassza” gombra kattintva lezárhatja a kosártartalmát.


- Számlázási cím megadása

Kérem, figyelmesen töltse ki az adatokat, mert a számla a megadott adatokalapján készül. A kitöltés után kattintson a „Tovább” gombra


- Szállítási cím megadása

A cím megadása után kattintson a „Tovább” gombra

 

- Szállítási mód:

A kiválasztott kézbesítésért a választott szállítási módhoz feltüntetettköltséget számoljuk fel.A rendszer felkínálja a legkedvezőbb szállítási módhoztartozó legkedvezőbb összeget melyet a „LEGOLCSÓBB” felirattaljelzünk.Természetesen a legmegfelelőbb szállítási mód kiválasztása az Öndöntése alapján történik.A külföldre szállítás feltételeit és költségét egyéniegyeztetés alapján tudjuk megadni.A szállítási móddal kapcsolatos egyénielvárásat a „Megjegyzés” rovatba tudja beírni.

Ebben a funkcióban választhatja az utánvétes fizetési lehetőséget.

A szállítási mód kiválasztása után kattintson a „Tovább” gombra.  

- A fizetés módja

A feltüntetett opciókból válassza ki a megfelelőt és az opció előtti kiskorongra kattintva rögzítse a választott módot.

Ebben a lépésben csak a banki átutalásos fizetés kiválasztása lehetséges.(azutánvétes fizetési mód kiválasztása az előző menüpontban „Szállítási mód”-nállehetséges) .

Abban az esetben,ha „Készpénzfizetési számla”-t szeretne kérni,akkor a„Kérek Áfá-s számlát” opciót jelölje be.

Abban az esetben,ha vállalkozói átutaláso „Számla”-t szeretne kérni,akkor az„Átutalásos számlát kérek” opciót jelölje be.

Ezzel a mozzanattal befejeződik a rendelési folyamat.

- Rendelés elküldése

Kérem olvassa el a „Vásárlási feltételek”-ben foglaltakat. Ennek elfogadásáta „Elolvastam és megértettem a Felhasználási feltételek „-et felirat után található kis négyzetre kattintva ismerel.

Ezután kattintson a „Tovább” gombra.

- Rendelés megerősítése

Kérem ellenőrizze még egyszer a rendelési listát.

Amennyiben mindent rendben talál,kérem a „Rendelés megerősítése” gombrakattintva küldje el a rendelését.

- A fizetés módja

Rendszerünk a megrendelésről egy automatikus levelet küld Önnek, arról, hogymegkaptuk a megrendelését, a feldolgozása folyamatban van. Az e-mailtartalmazza a vásárlás során megadott adatokat, a rendelési adatokat, amegrendelt termék(ek) megnevezését, mennyiségét, árát, a választott fizetési ésszállítási módokat, a rendelés sorszámát, valamint ezen felül a Vásárlórendeléssel kapcsolatos megjegyzéseit.

A megrendelések feldolgozása munkanapokon 8.00-tól – 17.00 óráig történik(24 órán belül).

Új regisztráció esetén előfordulhat, hogy a regisztrációról szóló e-mail aspam mappába kerül, kérem ellenőrizze ezt, ha nem kap visszaigazolást aregisztrációról.

A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőséga megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az aztkövetkező munkanapon kerül sor a rendelés feldolgozására.

A „Korábbi rendelések” menü segítségével nyomon követhető minden eddigivásárlás, így a legutóbbi is. Itt ellenőrizheti a rendeléseit. A megrendelésvisszaigazolása után érdeklődhet megrendelésével kapcsolatbanelérhetőségeinken.

A rendelés összekészítését haladéktalanul megkezdjük. A rendelés leadásátkövető 1-2 napon belül ,ha Ön az átutalásos fizetést választotta, megküldjük abankszámla számunkat amelyre a visszaigazolt rendelési összeget szíveskedjenátutalni.Az utalási összeg beérkezése után a csomagot azonnal küldjük(az Önválasztásának megfelelően).

Az utánvéttel rendelt csomagokat a rendelés beérkezését követően 1-3 naponbelül küldjük az Ön által megadott címre.

Az utánvéttel rendelt csomagok átvételének megtagadása esetén a felmerülőszállítási költségek a Vásárlót terhelik.

 

- Számla

Az Ötletkuckó Webáruház - Juhász József  EV. papíralapú számlát állítki és azt személyes átvételnél személyesen, csomagküldés esetén a csomaggalegyütt, juttatja el a Felhasználó részére. Amennyiben a Vevő nem tart igénytszámlára,abban az esetben a vásárlási összegről gépi Nyugtát küldünk.

Utólag Számla kiállítására nincs lehetőség.

Ha a Felhasználó egyes tételekről külön számlát szeretne kérni, akkor azte-mailben jelezze.

 

- Fizetés

Utánvét: futárszolgálattal küldött csomag esetén  a csomag átvételekor.

Készpénz: amennyiben a megrendelt termékeket személyesen kívánja átvenni.Átvételi hely lehet a 3300 Eger Céhmesterek udvara 9. szám alatti ÖtletkuckóHobbibolt áruházunk. Erről a megrendelés leadásakor a „szállítási mód” rovatbanlehet nyilatkozni, vagy e-mailben (otletkucko@gmail.com) a rendelés leadását követő 24 órán belül.

Banki átutalás:a bankszámla számunkat a rendelés összekészítését követőene-mail-ben megküldjük.

 

- Átvételi lehetőségek, Szállítás

A vevő köteles a kiszállítás időpontjában a csomag sértetlenségét,ellenőrizni és az átvételi elismervényt aláírni. A sérült csomagolású terméketa vásárló csak saját felelősségére veheti át. A futárszolgálattal kézbesítettcsomag külső sérülésének észrevételéről a futárral jegyzőkönyvet kellfelvetetni, lehetőség szerint a sérülésről fényképeket kell készíteni

A kiszállítás munkanaponként 8-17 óra között történik.

 

5. Elállási jog

Elállási jog gyakorlásának menete

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzletitevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árutvesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatoskereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban Fogyasztó).

A terméknek, több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatottterméknek, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadikszemély általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül aszerződéstől indokolás nélkül elállni.

Fogyasztót a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napjaközötti időszakban is gyakorolhatja elállási jogát.

Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazóegyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikusúton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségekigénybevételével Juhász József EV. részére. Ebből a célból a Fogyasztófelhasználhatja a megrendelést visszaigazoló e-mailben megtalálható linket azelállási nyilatkozat - mintáról. A Fogyasztó határidőben gyakorolja elállásijogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállásinyilatkozatát Juhász József EV. részére.

Az elállási jog alkalmazása csak a termék (termékek)vásárlásáról kapott nyugta vagy számla visszaadásával lehetséges.

Mindkét esetben Juhász József EV. e-mailben haladéktalanul visszaigazolja aFogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kelltekinteni, ha a Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül(akár a 14. naptári napon) elküldi Juhász József EV. részére.

Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail vagytelefaxon keresztül történő értesítés esetén az e-mail illetve a fax küldésénekidejét vesszük figyelembe a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztólevelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyíthatólegyen a feladás dátuma.

A Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket ÖtletkuckóWebáruház-Juhász József EV. címére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbbelállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. Ahatáridő betartottnak minősül, ha a Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előttelküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

A termék az Ötletkuckó Hobbibolt-Juhász József EV.  címére történővisszaküldésének költsége a Fogyasztót terheli. Juhász József Ev.-nak  azutánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termékvisszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyenmás költség nem terheli.

Ha a Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb aFogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belülJuhász József EV. visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyiellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költségetis, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy aFogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtóleltérő fuvarozási módot választott. A Szolgáltató jogosult a visszatérítéstmindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Fogyasztó nemigazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a Szolgáltató akorábbi időpontot veszi figyelembe.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddalegyező fizetési módot alkalmaz az Ötletkuckó Webáruház üzemeltetője., kivéve,ha a Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulásátadja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Fogyasztót semmilyentöbbletköltség nem terheli.

A Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezettértékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésénekmegállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következettbe.


6. A Fogyasztót mely esetekben nem illeti meg az elállási jog

Szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészénekteljesítését követően, ha az Ötletkuckó Webáruház üzemeltetője a teljesítést aFogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a Fogyasztótudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondásijogát elveszíti.

Olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Fogyasztó utasításaalapján vagy kifejezett kérésére állított elő az Ötletkuckó Webáruház, vagyolyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Felhasználó személyére szabtak.

 

7. Szavatosság

7.1. Termékszavatosság

Termékszavatosság kizárólag ingó dolog (termék) hibája esetén merülhet fel.Ez esetben a Fogyasztónak minősülő a Felhasználó – választása szerint – az 7.1.pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Termékszavatossági igényként a Felhasználó kizárólag a hibás termékkijavítását vagy kicserélését kérheti.

A termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalombahozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik agyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényét a Felhasználó a termék gyártó általi forgalombahozatalától számított két (2) éven belül érvényesítheti. E határidő elteltévele jogosultságát elveszti.

A Felhasználó a termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dologgyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja.

A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén aFelhasználónak kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatosságikötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

-a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hoztaforgalomba, vagy

- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatalidőpontjában nem volt felismerhető vagy

- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásábólered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igénytegyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető. Termékszavatossági igényeredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetvekijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a Felhasználó agyártóval szemben érvényesítheti.

 

8. Jótállás

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállássalkapcsolatban az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelezőjótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet tartalmaz előírásokat. Arendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Magyarország területén kötöttfogyasztói szerződés keretében értékesített és a rendelet mellékletébenfelsorolt termékekre vonatkozik.

A kormányrendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkektekintetében a kötelező jótállás 1 év, melynek kezdő időpontja a termék aFogyasztónak történő átadásának a napja vagy ha az üzembe helyezést azÖtletkuckó Webáruház. vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napja.

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül,ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

 

9. Panaszügyintézés helye, ideje, módja

A Vásárló a termékkel vagy az Ötletkuckó Webáruház üzemeltetője tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbielérhetőségeken terjesztheti elő a Reklamációs adatlap kitöltésével

A termékek esetleges minőségi kifogását,cseréjét,visszavételét(stb) csak a vásárlást igazoló nyugta vagy számla bemutatásával és visszaadásával tudjuk érdemben rendezni.

Őtletkuckó Hobbíbolt-Juhász József EV.

3300 Eger,Céhmesterek udvara 9.

E-mail: otletkucko@gmail.com

Fax: + 36 36 / 423102

Telefon: + 36 36 / 423102

Ügyfélszolgálatunk a hozzá írásban érkezett panaszt 7 munkanapon belülérdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postáraadást jelenti.

A panasz elutasítása esetén az Ötletkuckó Webáruház üzemeltetője az elutasítás indokáról tájékoztatja a Vásárlót.

Panasz esetén a vásárló békéltető testülethez is fordulhat: lista

10. Egyéb

- ÁSZF, árak módosítása

Az Ötletkuckó Webáruház üzemeltetője jelen ÁSZF-et, a honlapon forgalmazotttermékek árait és egyéb feltüntetett árakat nem visszamenőleges hatállyalbármikor módosíthatja, a módosítás a honlapon történő közzétételt követően lépéletbe, és csak az életbe lépést követő tranzakciókra érvényes.

-  Technikai korlátok

A honlapon történő vásárlás feltételezi a Felhasználó részéről az Internetlehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel atechnikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. Az Ötletkuckó Webáruházüzemeltetőjét nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba észlelhető azinternetes hálózatban, ami megakadályozza a honlap működését és a vásárlást.


Adatkezelési tájékoztató

Elfogadás dátuma: 2018-05-25

Tartalomjegyzék

  •  Adatkezelési tájékoztató
  •  Adatkezelő adatai
  •  A honlapon végzett adatkezelések jogszabályi háttere, jogalapja, célja, a kezelt személyes adatok köre, valamint az adatkezelés időtartama
  •  Adatfeldolgozás
  •  Az érintett jogai

Adatkezelő
 Név: Ötletkuckó webáruház (Juhász József ev) 
 Székhely: 3300 Eger, Céhmesterek udvara 9.
 Levelezési cím, panaszkezelés: 3300 Eger, Céhmesterek udvara 9. 
 E-mail: otletkucko@gmail.com 
 Telefonszám: 06-36-423-102 
 Weboldal: http://otletkucko.hu 


Tárhelyszolgáltató: www.xhu.hu 
 Intec Online Kft 
 e-mail: info@xhu.hu 
 Adószám: 23107816-2-13 
 Cégjegyzékszám: 13-09-162525 

 A webshop üzemeltetése során végzett adatkezelések leírása

A cookie-k használatával kapcsolatos tájékoztatás

Mi az a cookie?
 Az Adatkezelő a honlap látogatása során úgynevezett cookie-kat (sütiket) használ. A cookie betűből és számokból álló információcsomag, amit honlapunk az Ön böngészőjének küld el azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítse a honlapunk használatát és közreműködik abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a látogatóinkról. 
 A cookie-k (sütik) egy része nem tartalmaz személyes információkat, és nem alkalmas az egyéni felhasználó azonosítására, egy részük azonban olyan egyéni azonosítót tartalmaz - egy titkos, véletlenül generált számsort - amelyet az Ön eszköze tárol, ezzel az Ön azonosíthatóságát is biztosítja. 
Az egyes cookie-k (sütik) működési időtartamát az egyes cookie-k (sütik) vonatkozó leírása tartalmazza. 
A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja: Az adatkezelés jogalapja a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján az Ön hozzájárulása. 
A honlap által használt cookie-k főbb jellemzői: 
A működéshez szigorúan szükséges cookie-k: 
 Ezek a cookie-k a weboldal használatához nélkülözhetetlenek, és lehetővé teszik a weboldal alapvető funkcióinak használatát. Ezek hiányába az oldal számos funkciója nem lesz elérhető az Ön számára. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik. 
A felhasználói élmény javítását szolgáló cookie-k: 
 Ezek a cookie-k információkat gyűjtenek a felhasználó weboldalhasználatáról, például, hogy mely oldalakat látogatja leggyakrabban, vagy milyen hibaüzenetet kap a weboldalról. Ezek a cookie-k nem gyűjtenek a látogatót azonosító információkat, vagyis teljesen általános, névtelen információkkal dolgoznak. Az ezekből nyert adatokat a weboldal teljesítményének javítására használjuk. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik. 
 employee_login_last_email Bejelentkezésnél az email címet tárolja a böngésző bezárásáig.
 Ealrm, ealem, ealpw Permanens beléptetést biztosít. Élettartama 180 nap. 
 come_from Beléptetés átirányítást végez. Élettartama 10 perc. 
 predictionio Felhasználó azonosító cookie személyre szabott hirdetések ajánlásához. Élettartama 3 hónap. 
 currency A vásárló pénznemét tárolja. Élettartama 30 nap. 
 Google Adwords cookie
 Amikor valaki meglátogatja az oldalunkat, a látogató cookie-azonosítója hozzáadódik a remarketinglistához. A Google cookie-kat – például a NID és SID cookie-kat – használ a Google-termékekben, így például a Google Keresésben látható hirdetések testreszabásához. Az ilyen cookie-kat például arra használja, hogy megjegyezze az Ön legutóbbi kereséseit, az egyes hirdetők hirdetéseivel vagy a keresési eredményekkel való korábbi interakcióit, továbbá a hirdetők webhelyein tett látogatásait. Az AdWords konverziókövetés funkciója cookie-kat használ. A hirdetésből eredő értékesítések és egyéb konverziók követésére cookie-kat ment a felhasználó számítógépére, amikor az adott személy egy hirdetésre kattint. A cookie-k néhány gyakori alkalmazási módja: a hirdetések kiválasztása annak alapján, hogy mi a releváns az adott felhasználó esetén, a kampányok teljesítményéről szóló jelentések tökéletesítése, és a felhasználó által már megtekintett hirdetések megjelenítésének elkerülése. 
 Google Analytics cookie:
 A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről. A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a Google számára. A Google Analytics által használt fő cookie a „__ga” cookie. A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra is, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg a Google-termékekben (például a Google Keresésben) és szerte az interneten. 
 Remarketing cookiek-k: 
A korábbi látogatók vagy felhasználók számára a Google Display Hálózaton található egyéb webhelyeken való böngészés, illetve termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatos kifejezések keresésekor jelenhetnek meg Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Ön számára. 
A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhat: 
 Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11 
 Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer
 Mozilla: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito
 Safari: https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US
 Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647

A szerződéskötés és teljesítés érdekében kezelt adatok 
 A szerződéskötés és teljesítés érdekében több adatkezelési eset is megvalósulhat. 
 Tájékoztatjuk, hogy panaszkezeléssel, garanciális ügyintézéssel kapcsolatos adatkezelés csak abban az esetben valósul meg, ha Ön él valamelyik említett jogával. 
 Amennyiben a webshopon keresztül Ön nem vásárol, csak látogatója a webshopnak, akkor a marketing célú adatkezelésnél írtak vonatkozhatnak Önre, amennyiben marketing célú hozzájárulást ad számunkra. 
 A szerződéskötés és teljesítés érdekében megvalósuló adatkezelések részletesebben: 
Kapcsolatfelvétel
 Ha például emailben, kapcsolatfelvételi űrlapon, vagy telefonon kérdéssel fordul hozzánk valamely termékkel kapcsolatban. 
 Az előzetes kapcsolatfelvétel nem kötelező, ezt kihagyva is bármikor rendelhet a webshopból. 
 Kezelt adatok Az Ön által a kapcsolatfelvétel során megadott adatok. 
 Az adatkezelés időtartama Az adatokat csak a kapcsolatfelvétel lezárultáig kezeljük. 
 Az adatkezelés jogalapja Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a kapcsolatfelvétellel ad meg Adatkezelő számára. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés] 
Regisztráció a weboldalon 
A regisztráció során megadott adatok tárolásával az Adatkezelő kényelmesebb szolgáltatást tud biztosítani (pl. az érintett adatait újabb vásárláskor nem kell ismét megadni). 
A regisztráció a szerződéskötésnek nem feltétele
 Kezelt adatok Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a megvásárolt termék jellemzőit és a vásárlás időpontját kezeli. 
 Az adatkezelés időtartama A hozzájárulásának visszavonásáig. 
 Az adatkezelés jogalapja Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a regisztrációval ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés] 
 A rendelés feldolgozása 
 A rendelések feldolgozása során a szerződés teljesítése érdekében szükségesek adatkezelési tevékenységek Kezelt adatok Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a megvásárolt termék jellemzőit, a megrendelés számát és a vásárlás időpontját kezeli. Amennyiben Ön rendelést adott le a webshopban, akkor az adatkezelés és az adatok megadása a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen. 
 Az adatkezelés időtartama Az adatokat a polgári jogi elévülési idő szerint 5 évig kezeljük. 
 Az adatkezelés jogalapja A szerződés teljesítése. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés] 
 A számla kiállítása
 Az adatkezelési folyamat a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében történik. Az Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján a gazdasági társaságoknak a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizniük.
 Kezelt adatok Név, cím, e-mail cím, telefonszám.
 Az adatkezelés időtartama A kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8 évig meg kell őrizni.
 Az adatkezelés jogalapja Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. 159. § (1) bekezdése alapján a számla kibocsátása kötelező és azt számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig kell megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]. 
 Az áruszállításhoz kapcsolódó adatkezelés 
Az adatkezelési folyamat a megrendelt termék kiszállítása érdekében történik. 
 Kezelt adatok Név, cím, e-mail cím, telefonszám. 
 Az adatkezelés időtartama Az Adatkezelő az adatokat a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezeli.
 Az adatkezelés jogalapja Szerződés teljesítése [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés].
 Garanciális ügyintézés 
Az adatkezelési folyamat a garanciális panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben Ön garanciális ügyintézés kért, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen. Kezelt adatok Vásárló neve, telefonszáma, email címe, a panasz tartalma.
 Az adatkezelés időtartama A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.
 Az adatkezelés jogalapja Az, hogy hozzánk fordul-e garanciális ügyintézés esetén az Ön önkéntes döntése, azonban ha hozzánk fordul, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés] 
 Egyéb fogyasztóvédelmi panaszok kezelése 
Az adatkezelési folyamat a fogyasztóvédelmi panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben Ön panasszal fordult hozzánk, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen. 
 Kezelt adatok Vásárló neve, telefonszáma, email címe, panasz tartalma.
 Az adatkezelés időtartama A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg. 
 Az adatkezelés jogalapja Az, hogy hozzánk fordul-e panasszal az Ön önkéntes döntése, azonban ha hozzánk fordul, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]. 
 A hozzájárulás igazolhatóságával kapcsolatban kezelt adatok 
 A regisztráció, megrendelés, hírlevélre történő feliratkozás során az informatikai rendszer eltárolja a hozzájárulással kapcsolatos informatikai adatokat a későbbi bizonyíthatóság érdekében.
 Kezelt adatok A hozzájárulás időpontja és az érintett IP címe.
 Az adatkezelés időtartama A jogszabályi előírások miatt a hozzájárulást később igazolni kell tudni, ezért az adattárolás időtartama az adatkezelés megszűnését követő elévülési ideig kerül tárolásra. 
 Az adatkezelés jogalapja A Rendelet 7. cikk (1) bekezdése írja elő ezt a kötelezettséget. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés] 
 Marketing célú adatkezelések
 A hírlevél-küldéssel kapcsolatos adatkezelés
 Kezelt adatok Név, cím, e-mail cím, telefonszám.
 Az adatkezelés időtartama Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.
 Az adatkezelés jogalapja Az Ön önkéntes hozzájárulása, ami a hírlevélre történő feliratkozással ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés] 
 A személyre szabott reklámok küldésével és megjelenítésével kapcsolatos adatkezelés 
 Kezelt adatok Név, cím, e-mail cím, telefonszám.
 Az adatkezelés időtartama A hozzájárulásának visszavonásáig.
 Az adatkezelés jogalapja Az Ön önkéntes, külön hozzájárulása, amit az adat felvétel során ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés] 
Remarketing
 
Az adatkezelés mint remarketing tevékenység cookie-k segítségével valósul meg.
 Kezelt adatok A cookie tájékoztatóban meghatározott cookiek által kezelt adatok.
 Az adatkezelés időtartama Az adott cookie adattárolási idötartama, bővebb információ elérhető itt: 
 Google általános cookie tájékoztató: https://www.google.com/policies/technologies/types/ 
 Google Analitycs tájékoztató: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=hu 
 Facebook tájékoztató: https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen 
 Az adatkezelés jogalapja Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a honlap használatával ad meg Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés].


További adatkezelések
 Amennyiben az Adatkezelő további adatkezelést kíván végezni, akkor előzetes tájékoztatatást nyújt az adatkezelés lényeges körülményeiről (adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja, az adatkezelés célja, a kezelt adatok köre, az adatkezelés időtartama). Tájékoztatjuk Önt arról, hogy a hatóságok törvényi felhatalmazáson alapuló, írásbeli adatkéréseit az Adatkezelőnek teljesítenie kell. Az Adatkezelő az adattovábbításokról az Infotv. 15. § (2)-(3) bekezdésével összhangban nyilvántartást vezet (mely hatóságnak, milyen személyes adatot, milyen jogalapon, mikor továbbított az Adatkezelő), amelynek tartalmáról kérésére az Adatkezelő tájékoztatást nyújt, kivéve, ha a tájékoztatását törvény kizárja. Adatfeldolgozó igénybevételéről és az adatkezeléshez kapcsolódó tevékenységükről A személyes adatok tárolására irányuló adatfeldolgozás 
Az adatfeldolgozó megnevezése: XHU.hu Kft. 
 Az adatfeldolgozó elérhetőségei: 
 Telefonszám: XXXX 
 E-mail cím: XXXX 
 Székhely: XXXX 
 Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását végzi. A személyes adatok megismerésére nem jogosult. 

Az áruszállítással összefüggő adatfeldolgozói tevékenység 

Az adatfeldolgozó megnevezése: GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. 
Az adatfeldolgozó székhelye: 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2. 
Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36-29/88 66 70 
Az adatfeldolgozó e-mail címe: info@gls-hungary.com 
Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru kiszállításában. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő nevét, címét és a telefonszámát a postai küldemény feladását követő naptári év végéig kezelheti, ezt követően haladéktalanul törli. 

Az adatfeldolgozó megnevezése: Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság 
Az adatfeldolgozó székhelye: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6. 
Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36-1/767-8200 
Az adatfeldolgozó e-mail címe: ugyfelszolgalat@posta.hu 
Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru kiszállításában. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő nevét, címét és a telefonszámát a postai küldemény feladását követő naptári év végéig kezelheti, ezt követően haladéktalanul törli. 

Könyveléssel kapcsolatos adatkezelés 
Az adatfeldolgozó megnevezése: Bánka és Társa Bt.
Az adatfeldolgozó székhelye: 3300 Eger, Bethlen Gábor út 34.
Az adatfeldolgozó telefonszáma: 20/531-5717
Az adatfeldolgozó e-mail címe: bankabalazs1@gmail.com 
Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a számlviteli bizonylatok könyvelésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően haladéktalanul törli. 

Számlázással kapcsolatos adatfeldolgozás 
Az adatfeldolgozó megnevezése: Bánka és Társa Bt.
Az adatfeldolgozó székhelye: 3300 Eger, Bethlen Gábor út 34.
Az adatfeldolgozó telefonszáma: 20/531-5717
Az adatfeldolgozó e-mail címe: bankabalazs1@gmail.com 
Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a számviteli bizonylatok nyilvántartásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően haladéktalanul törli. 

Az adatkezelés során Önt megillető jogok 
Az adatkezelés időtartamán belül Önt a Rendelet előírásai szerint az alábbi jogok illetik meg:

  •  a hozzájárulás visszavonásának joga személyes adatokhoz és 
  •  az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés helyesbítéshez való jog
  •  adatkezelés korlátozása, törléshez való jog
  •  tiltakozáshoz való jog
  •  hordozhatósághoz való jog. 


    Amennyiben Ön jogaival élni kíván, az az Ön azonosításával jár együtt, valamint az Adatkezelőnek Önnel szükségszeren kommunikálnia kell. Ezért az azonosítás érdekében személyes adatok megadására lesz szükség (de az azonosítás csak olyan adaton alapulhat, amelyet Adatkezelő egyébként is kezel Önről), valamint az Adatkezelő email fiókjában elérhetőek lesz az Ön adatkezeléssel kapcsolatos panasza a jelen tájékoztatóban, a panaszokkal kapcsolatban megjelölt időtartamon belül.
    Amennyiben Ön vásárlónk volt és panaszügyintézés, vagy garanciális ügyintézés érdekében szeretné magát azonosítani, az azonosításhoz kérjük adja meg rendelési azonosítóját is. Ennek felhasználásával Önt, mint vásárlót is be tudjuk azonosítani. 
Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszokat legkésőbb 30 napon belül válaszolja meg Adatkezelő. 

A hozzájárulás visszavonásának joga
 Ön bármikor jogosult az adatkezeléshez adott hozzájárulást visszavonni, ilyen esetben a megadott adatokat rendszereinkből töröljük. Kérjük azonban vegye figyelembe, hogy a még nem teljesített megrendelés esetén a visszavonás azzal a következménnyel járhat, hogy nem tudjuk Ön felé teljesíteni a kiszállítást. Emellett, ha a vásárlás már megvalósult, a számviteli előírások alapján a számlázással kapcsolatos adatokat nem törölhetjük rendszereinkből, valamint ha Önnek tartozása áll fenn felénk, akkor a követelés behajtásával kapcsolatos jogos érdek alapján adatait a hozzájárulás visszavonása esetén is kezelhetjük. 
A személyes adatokhoz való hozzáférés
 Ön jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy: a kezelt személyes adatokhoz hozzáférést kapjon és a következő információkról az Adatkezelő tájékoztassa: az adatkezelés céljai; az Önről kezelt személyes adatok kategóriái; információ azon címzettekről vagy címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat Adatkezelő közölte vagy közölni fogja; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai; az Ön azon joga, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; ha az adatokat nem Öntől gyűjtötték be, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ; az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír. 
 A jog gyakorlásának célja az adatkezelés jogszerűségének megállapítására és ellenőrzésére irányulhat, ezért többszöri tájékoztatás kérés esetén Adatkezelő méltányos költségtérítést számolhat fel a tájékoztatás teljesítéséért cserébe. A személyes adatokhoz való hozzáférést Adatkezelő úgy biztosítja, hogy az Ön azonosítását követően emailben juttatja el Önhöz a kezelt személyes adatokat és az információkat. Amennyiben regisztrációval rendelkezik, akkor a hozzáférést úgy biztosítjuk, hogy a felhasználói fiókjába belépve tudja az Önről kezelt személyes adatokat megtekinteni és ellenőrizni. 
 Kérjük, hogy kérelmében jelölje meg, hogy a személyes adatokhoz kér hozzáférést, vagy az adatkezeléssel kapcsolatos információkat kéri. 
Helyesbítéshez való jog 
 Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő késedelem nélkül helyesbítse az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Adatkezelés korlátozásához való jog Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül: Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát, ha a pontos adat azonnal megállapítható, akkor nem kerül sor a korlátozásra; az adatkezelés jogellenes, de Ön ellenzi az adatok törlését bármely okból (például azért mert az Ön számára jogi igény érvényesítése miatt fontosak az adatok), ezért nem az adatok törlését kéri, hanem ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását; az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra a megjelölt adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy Ön tiltakozott az adatkezelés ellen, de Adatkezelő jogos érdeke is megalapozhatja az adatkezelést, ez esetben amíg megállapításra nem kerül, hogy Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben, az adatkezelést korlátozni kell. Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni. Adatkezelő az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen (legalább a korlátozás feloldását megelőző 3 munkanappal) tájékoztatja Önt. 
Törléshez - elfeledtetéshez való jog
 Ön jogosult arra, hogy Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje az Önre vonatkozó személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll: a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat Adatkezelő gyűjtötte vagy más módon kezelte; Ön visszavonja hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja; Ön tiltakozik a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok (azaz jogos érdek) az adatkezelésre, a személyes adatokat Adatkezelő jogellenesen kezelte és ez a panasz alapján megállapítást nyert, a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell. Ha az Adatkezelő bármely jogszerű oknál fogva nyilvánosságra hozta az Önről kezelt személyes adatot, és bármely fent megjelölt okból törölni köteles azt, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével köteles megtenni az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő más adatkezelőket, hogy Ön kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését. A törlés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése (ilyen eset a számlázás keretében megvalósuló adatkezelés, mivel a számla megőrzését jogszabály írja elő), illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez (pl.: ha Adatkezelőnek Ön felé követelése áll fenn és azt még nem teljesítette, vagy fogyasztói, adatkezelési panasz intézése van folyamatban). 
Tiltakozáshoz való jog
 Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak jogos érdeken alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha Ön tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők. 
Hordozhatósághoz való jog
 Amennyiben az adatkezelés automatizált módon valósul meg, vagy ha az adatkezelés az Ön önkéntes hozzájárulásán alapul, Önnek joga van arra, hogy kérje Adatkezelőtől, hogy az Ön által az Adatkezelő részére megadott adatokat kérte, amit Adatkezelő xml, JSON, vagy csv formátumban bocsát az Ön rendelkezésére, ha ez technikailag megvalósítható, akkor kérheti, hogy az Adatkezelő az adatokat ebben a formában más adatkezelő számára továbbítsa. Automatizált döntéshozatal Ön jogosult arra, hogy ne terjedjen ki Önre az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen alapuló döntés hatálya (ideértve a profilalkotást is), amely Önre nézve joghatással járna vagy Önt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. Ezekben az esetekben Adatkezelő köteles megfelelő intézkedéseket tenni az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében, ideértve az érintettnek legalább azt a jogát, hogy az adatkezelő részéről emberi beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be. 
 A fentiek nem alkalmazandóak abban az esetben, ha a döntés: Ön és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges; meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely Ön jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy az Ön kifejezett hozzájárulásán alapul. Adatvédelmi nyilvántartásba történő bejelentkezés Az Infotv. rendelkezései értelmében az Adatkezelőnek bizonyos adatkezeléseit be kellett jelentenie az adatvédelmi nyilvántartásba. Ez a bejelentési kötelezettség 2018. május 25. napjával megszűnt. 

Adatbiztonsági intézkedések 
    Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a személyes adatok védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen. az Adatkezelő a szervezeti és technikai lehetőségekhez képest mindent megtesz annak érdekében, hogy adatfeldolgozói is megfelelő adatbiztonsági intézkedéseket tegyenek, amikor az Ön személyes adataival dolgoznak. Jogorvoslati lehetőségek Amennyiben Ön szerint az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu). Tájékoztatjuk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az Adatkezelővel szemben polgári pert indíthat bíróság előtt. Adatkezelési tájékoztató módosítása 
Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót az adatkezelés célját és jogalapját nem érintő módon módosítsa. 
A honlap módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót. Amennyiben az Adatkezelő a gyűjtött adatokkal kapcsolatban a gyűjtésük céljától eltérő célból további adatkezelést kíván végezni a további adatkezelést megelőzően tájékoztatja Önt az adatkezelés céljáról és az alábbi információkról: a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az időtartam meghatározásának szempontjairól; azon jogáról, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen, valamint a hozzájáruláson, vagy szerződéses kapcsolaton alapuló adatkezelés esetén kérheti az adathordozhatósághoz való jog biztosítását; hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén arról, hogy a hozzájárulást Ön bármikor visszavonhatja, a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról; arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint hogy az Ön köteles-e a személyes adatokat megadni, továbbá hogy milyen lehetséges következményeikkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása; az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír. Az adatkezelés csak ezt követően kezdődhet meg, amennyiben az adatkezelés jogalapja hozzájárulás, az adatkezeléshez a tájékoztatáson felül Önnek hozzá is kell járulnia. 

A jelen dokumentum a webshop működésével kapcsolatban minden releváns adatkezelési információt tartalmaz az Európai Unió 2016/679 számú Általános Adatvédelmi Rendelete (a továbbiakban: Rendelet. GDPR) és a 2011. évi CXII. tv. (a továbbiakban: Infotv.) alapján.