ÁSZF és Adatkezelési tájékoztató
Egyéb információk aaa

Tartalomjegyzék

    Általános Szerződési Feltételek

    Juhász József Ev. 
    Ötletkuckó Webáruház

    2018.09.29.

  1. Bevezetés
  2. A jelen Általános Szerződési Feltételeket (továbbiakban: ÁSZF) Juhász József EV. (3300 Eger, Céhmeterek udvara 9, Működési egedély száma:37346/2004, Adószám: 47979787-2-30, (továbbiakban: Juhász József EV az ÁSZF a fogalmak meghatározásának, valamint Juhász József EV. és a vásárlók közötti kereskedelmi kapcsolatok szabályozásának céljából adjuk ki, azonban Juhász József EV. és szerződött partnerei között az alapvető szállítási szerződés a mérvadó. Jelen ÁSZF tartalmazza a www.otletkucko.hu weboldalon (a továbbiakban: honlap) elérhető szolgáltatást igénybe vevő (továbbiakban: Felhasználó) általi használatának feltételeit. A honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a honlapon elérhető tájékoztatások nyújtják. A Felhasználó a honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

  3. A Szolgáltató
  4. Név: Juhász József
    Székhely: 3300, Eger, Céhmesterek udvara 9.
    Levelezési cím: 3300, Eger, Céhmesterek udvara 9.
    üzlethelyiség címe: 3300, Eger, Céhmesterek udvara 9.
    Képviselő neve: Juhász József
    Működési engedély száma: 37346/2004
    Nyilvántartásba vevő szerv: Eger Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala
    Adószám: 47979787-2-30
    E-mail cím: otletkucko@gmail.com
    Telefonszám: +36-36-423-102
    Fax: +36-36-423-102

  5. Felhasználási feltételek
  6. A webáruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a teljesítményekre és a lehetséges hibákra.
    A Szolgáltató semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:

    - Interneten küldött és/vagy fogadott bármilyen adat meg nem érkezése,véletlenszerű megváltozása.
    - bármilyen működési hiba az Internetes hálózatban, ami megakadályozza awebáruház akadálytalan működését és a vásárlást.
    - bármely szoftver nem megfelelő működése.
    - bármilyen programhiba, rendkívüli esemény vagy technikai hibakövetkezményei.

    A webáruház nem felelős semmilyen közvetlen vagy közvetett kárért, amely az áruházhoz való csatlakozás, a webáruház megtekintése miatt következett be.

    Szerzői jogok

    A honlap teljes egésze (szövegek, képek, grafikai elemek, stb...) szerzői jogvédelem alá esik, így kereskedelmi célokra másolni, módosítani, terjeszteni tilos!

  7. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre
  8. Az Ötletkuckó webáruház  papír-írószer,  és kreatív hobbi termékek értékesítésével, forgalmazásával foglalkozik.

     

  9. Honlapon történő megrendelés folyamata
  10. - Termékek kiválasztása

    A honlapon megtekintheti a termékeinket és online meg is rendelheti azokat.

    A termékek kategóriákba, azon belül alkategóriákba  rendezve találhatók.

    A kategória/alkategória nevére kattintva a benne szerelő termékek listája látható. Ha az adott kategóriában lévő összes termék nem fér ki egy oldalra, akkor a termékek felett és alatt lévő számok segítségével lehet lapozni. A termék listáról a részletes termék oldal a termékre klikkelve érhető el, itt tájékozódhat a megrendelni kívánt termék részletes jellemzőiről, áráról.

    A honlapon lehetőség van kulcsszó, cikkszám alapján terméket keresni. A keresési feltételeknek megfelelő termék találatok a kategóriákhoz hasonlóan listaszerűen jelennek meg.


    - Regisztráció

    Vásárlás felhasználói regisztrációval vagy regisztráció nélkül (vendégvásárlóként) lehetséges..

    A regisztráció előnye, hogy amennyiben legközelebb is szeretne tőlünk rendelni, adatait nem szükséges újonnan megadni, több szállítási/számlázási címet is felvehet, valamint rendeléseit is visszakeresheti.

    A regisztrálás további előnye, hogy a vásárlások összege nyilvántartásba kerül a rendszerünkben, mely lehetővé teszi egy kedvezőbb vásárlási csoportba történő besorolást. A vásárlásai után elért kedvezmények mértékét ellenőrizheti a Fiókom-Kedvezmények menüpontban.

    A regisztráció nem vesz igénybe 1-2 percnél több időt.

    Ügyeljen az adatok pontos megadására, hogy a kiszállítás zökkenőmentesen történhessen.

     A Felhasználó a regisztrációjának törlését e-mailben kérheti az Ötletkuckó ügyintézőjétől, ez esetben új vásárláshoz újra kell regisztrálnia. Ahozzáférési adatok titokban tartásáért a Vásárló felelős. A Vásárló felelős az adatai frissítéséért, valamint köteles az Ötletkuckó Adminnak bejelenteni, ha tudomására jutott, hogy az adataival harmadik fél visszaélt. Elfelejtett jelszó esetén a honlapon új jelszó kérhető a regisztrált e-mail címre. Amennyiben a Felhasználó korábban regisztrált a honlapon, a megrendelési folyamat az e-mail címének és jelszavának megadásával folyatatható.

    A megrendelés következő lépéseként a Felhasználónak ki kell választania a számára megfelelő fizetési és szállítási módot. A Felhasználó egy összefoglaló oldal segítségével ellenőrizheti minden korábban megadott adatát, és a megrendelni kívánt termékeket, azok mennyiségét. Adatbeviteli hibák esetén javíthat a megadott adatokon. Ha mindent megfelelőnek talál, akkor a Befejezés gomb segítségével véglegesítheti rendelését. Erről a honlapon, illetve e-mailben kap megerősítést. Amennyiben a megrendelés rögzítése után (pl.: a visszaigazoló e-mailben) észlel hibás adatot azt haladéktalanul, de legfeljebb 24 órán belül köteles jelezni azt az Ötletkuckó Admin felé.

    Megrendelési szándéktól függetlenül a Felhasználó a belépést a Belépés menüpont segítségével végezheti el. A Fiókom menüpontban a regisztráció során megadott adatait tudja módosítani, valamint a leadott megrendelését nézheti meg a Rendelések menüpont alatt.


    - Vásárlás menete

    Ahhoz, hogy a látogatók a webáruház termékeit megtekinthessék és a vásárlást elindíthassák nem szükséges regisztráció. Viszont a regisztrált felhasználóknak szóló egyedi ajánlatokat, csak a regisztrált vásárlók láthatják a regisztrációt követően a megadott felhasználónévvel és jelszóval tud bejelentkezni és a webáruház termékei között tovább böngészni, majd azokat meg is tudja vásárolni.


    - Termék kiválasztása, mennyiség megadása

    Több szűrő segíti az egyes termékek, termék típusok keresését,kiválasztását.
    A termékekhez képek, és termékinformációk, leírások tartoznak, melyek segítik a látogatókat a vásárlásban.
    Regisztráció és bejelentkezés nélkül is lehetséges a termékek, kiválasztása és kosárba helyezése.

    Az így kosárba helyezett termékeket meg is vásárolhatja a „Kosárba gomb” megnyomásával. A vásárolni kívánt termék mennyiségét a Kosárban tudja megváltoztatni a mennyiség átírásával majd az íves nyíl („Frissítés”) megnyomásával.

    Terméket a „Törlés” gomb megnyomásával lehet törölni.

    „Vásárlás” gomb megnyomásával további termékeket tehet a kosárba.

    A kosár tartalmának leellenőrzése után (amennyiben már más terméket nem szeretne a kosárba tenni) a „Kassza” gombra kattintva lezárhatja a kosár tartalmát.


    - Számlázási cím megadása

    Kérem, figyelmesen töltse ki az adatokat, mert a számla a megadott adatok alapján készül. A kitöltés után kattintson a „Tovább” gombra


    - Szállítási cím megadása

    A cím megadása után kattintson a „Tovább” gombra

    - Szállítási mód:

    A kiválasztott kézbesítésért a választott szállítási módhoz feltüntetett költséget számoljuk fel. A rendszer felkínálja a legkedvezőbb szállítási módhoz tartozó legkedvezőbb összeget melyet a „LEGOLCSÓBB” felirattal jelzünk. Természetesen a legmegfelelőbb szállítási mód kiválasztása az Ön döntése alapján történik. A külföldre szállítás feltételeit és költségét egyéni egyeztetés alapján tudjuk megadni. A szállítási móddal kapcsolatos egyéni elvárásait a „Megjegyzés” rovatba tudja beírni.

    A szállítási mód kiválasztása után kattintson a „Tovább” gombra.  

    - A fizetés módja

    A feltüntetett opciókból válassza ki a megfelelőt és az opció előtti kis korongra kattintva rögzítse a választott módot.

    Ebben a funkcióban választhatja az utánvétes fizetési lehetőséget is.

    Abban az esetben,ha „Készpénzfizetési számla”-t szeretne kérni,akkor a „Kérek Áfá-s számlát” opciót jelölje be.

    Abban az esetben,ha vállalkozói átutaláso „Számla”-t szeretne kérni,akkor az„Átutalásos számlát kérek” opciót jelölje be.

    Ezzel a mozzanattal befejeződik a rendelési folyamat.

    - Rendelés elküldése

    Kérem olvassa el a „Vásárlási feltételek”-ben foglaltakat. Ennek elfogadásáta „Elolvastam és megértettem a Felhasználási feltételek „-et felirat után található kis négyzetre kattintva ismer el.

    Ezután kattintson a „Tovább” gombra.

    - Rendelés megerősítése

    Kérem ellenőrizze még egyszer a rendelési listát.

    Amennyiben mindent rendben talál, kérem a „Rendelés megerősítése” gombra kattintva küldje el a rendelését.

    - A fizetés módja

    Rendszerünk a megrendelésről egy automatikus levelet küld Önnek, arról, hogy megkaptuk a megrendelését, a feldolgozása folyamatban van. Az e-mail tartalmazza a vásárlás során megadott adatokat, a rendelési adatokat, a megrendelt termék(ek) megnevezését, mennyiségét, árát, a választott fizetési és szállítási módokat, a rendelés sorszámát, valamint ezen felül a Vásárló rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseit.

    A megrendelések feldolgozása munkanapokon 8.00-tól – 17.00 óráig történik(24 órán belül).

    Új regisztráció esetén előfordulhat, hogy a regisztrációról szóló e-mail a spam mappába kerül, kérem ellenőrizze ezt, ha nem kap visszaigazolást a regisztrációról.

    A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt következő munkanapon kerül sor a rendelés feldolgozására.

    A „Korábbi rendelések” menü segítségével nyomon követhető minden eddigi vásárlás, így a legutóbbi is. Itt ellenőrizheti a rendeléseit. A megrendelés visszaigazolása után érdeklődhet megrendelésével kapcsolatban elérhetőségeinken.

    A rendelés összekészítését haladéktalanul megkezdjük. A rendelés leadásátkövető 1-2 napon belül, ha Ön az átutalásos fizetést választotta, megküldjük a bankszámla számunkat amelyre a visszaigazolt rendelési összeget szíveskedjen átutalni. Az utalási összeg beérkezése után a csomagot azonnal küldjük (az Ön választásának megfelelően).

    Az utánvéttel rendelt csomagokat a rendelés beérkezését követően 1-2 napon belül küldjük az Ön által megadott címre.

    Az utánvéttel rendelt csomagok átvételének megtagadása esetén a felmerülő szállítási költségek a Vásárlót terhelik.

     

    - Számla

    Az Ötletkuckó Webáruház - Juhász József  EV. papíralapú számlát állít ki és azt személyes átvételnél személyesen, csomagküldés esetén a csomaggal együtt, juttatja el a Felhasználó részére. Amennyiben a Vevő nem tart igényt számlára, abban az esetben a vásárlási összegről gépi Nyugtát küldünk.

    Utólagosan Számla kiállítására nincs lehetőség.

    Ha a Felhasználó egyes tételekről külön számlát szeretne kérni, akkor azt e-mailben, illetve a Megrendelés Megjegyzés rovatában jelezze.

     

    - Fizetés

    Utánvét: futárszolgálattal küldött csomag esetén  a csomag átvételekor.

    Készpénz: amennyiben a megrendelt termékeket személyesen kívánja átvenni. Átvételi hely lehet a 3300 Eger Céhmesterek udvara 9. szám alatti Ötletkuckó Hobbibolt áruházunk. Erről a megrendelés leadásakor a „szállítási mód” rovatban lehet nyilatkozni, vagy e-mailben (otletkucko@gmail.com) a rendelés leadását követő 24 órán belül.

    Banki átutalás: a bankszámla számunkat a rendelés összekészítését követően e-mail-ben megküldjük.

     

    - Átvételi lehetőségek, Szállítás

    A vevő köteles a kiszállítás időpontjában a csomag sértetlenségét, ellenőrizni és az átvételi elismervényt aláírni. A sérült csomagolású terméket a vásárló csak saját felelősségére veheti át. A futárszolgálattal kézbesített csomag külső sérülésének észrevételéről a futárral jegyzőkönyvet kell felvetetni, lehetőség szerint a sérülésről fényképeket kell készíteni

    A kiszállítás munkanaponként 8-17 óra között történik.

     

  11. Szerződéskötés
  12. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

    A Szolgáltató nem garantálja, hogy a Honlapján elérhető termékből elérhető a Felhasználó által a kosárba helyezett mennyiség.

    A Felhasználó által elküldött ajánlat megérkezését a Szolgáltató késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mail útján visszaigazolja a Felhasználó részére, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza a Felhasználó által a vásárlás, illetve regisztráció során megadott adatokat (számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát a megrendelt termékhez tartozó elemek felsorolását, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget.Kérjük minden esetben ellenőrizze a e-mail fiókja SPAM mappáját is.

    E visszaigazoló e-mail Szolgáltató részéről a Felhasználó által tett ajánlat elfogadásának minősül, mellyel érvényes szerződés jön létre Szolgáltató és Felhasználó között.

    Felhasználó mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül, de legkésőbb 48 órán belül nem kapja meg Szolgáltatótól az elküldött rendelésére vonatkozó visszaigazoló e-mailt.

    Amennyiben a Felhasználó által megrendelt termékből nem érhető el a megrendelt mennyiség, úgy a Szolgáltató felveszi a kapcsolatot a Megrendelővel (a Megrendelő által megadott e-mail címen vagy telefonszámon keresztül) és tájékoztatást nyújt a készlethiányról vagy a termék várható beérkezési határidejéről. Ekkor a Felhasználónak lehetősége van az adott termék vagy a teljes rendelése tekintetében módosítani megrendelését.

    A szerződés létrejötte

    A szerződés megkötésére kizárólag magyar nyelven van lehetőség. A megrendelés leadása elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

    A szerződés az automatikus visszaigazolás megérkezésével jön létre.
    A megrendelés ettől a ponttól számítva fizetési kötelezettséggel járó szerződésnek minősül!

    A szerződés iktatása

    A honlapon keresztül kötött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, a Szolgáltató azt nem iktatja.

    Ettől függetlenül, a Szolgáltató a megrendelés lezárásakor a Vásárló által elfogadott ÁSZF-t és Adatvédelmi tájékoztatót a megrendeléssel együtt letárolja.

    Az ebben a formában letárolt szerződés így utólagosan is hozzáférhetővé válik.

    Az esetleges adatbeviteli hibákat a felhasználói fiókján keresztül tudja módosítani a Rendelések -> Módosítás menüpont alatt.

    Rendszerünk a megrendelésről egy automatikus levelet küld Önnek, arról, hogy megkaptuk a megrendelését, a feldolgozása folyamatban van. Az e-mail tartalmazza a vásárlás során megadott adatokat, a rendelési adatokat, a megrendelt termék(ek) megnevezését, mennyiségét, árát, a választott fizetési és szállítási módokat, a rendelés sorszámát, valamint ezen felül a Vásárló rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseit.

  13. Elállási jog
  14. Elállási jog gyakorlásának menete

    Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban Fogyasztó).

    A terméknek, több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

    Fogyasztó a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napjaközötti időszakban is gyakorolhatja elállási jogát.

    Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével Juhász József EV. részére. Ebből a célból a Fogyasztó felhasználhatja a megrendelést visszaigazoló e-mailben megtalálható linket az elállási nyilatkozat - mintáról. A Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát Juhász József EV. részére.

    Az elállási jog alkalmazása csak a termék (termékek) vásárlásáról kapott nyugta vagy számla visszaadásával lehetséges.

    Mindkét esetben Juhász József EV. e-mailben haladéktalanul visszaigazolja aFogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.

    Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kelltekinteni, ha a Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi Juhász József EV. részére.

    Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az e-mail illetve a fax küldésének idejét vesszük figyelembe a határidő számítás szempontjából A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

    A Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket Ötletkuckó Webáruház-Juhász József EV. címére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha a Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

    A termék az Ötletkuckó Hobbibolt-Juhász József EV.  címére történő visszaküldésének költsége a Fogyasztót terheli. Juhász József Ev.-nak  az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

    Ha a Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül Juhász József EV. visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többlet költségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. A Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a Szolgáltató a korábbi időpontot veszi figyelembe.

    A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz az Ötletkuckó Webáruház üzemeltetője., kivéve,ha a Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

    A Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.


    A Fogyasztót mely esetekben nem illeti meg az elállási jog

    Szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha az Ötletkuckó Webáruház üzemeltetője a teljesítést a Fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a Fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondásijogát elveszíti.

    Olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állított elő az Ötletkuckó Webáruház, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Felhasználó személyére szabtak.

     

  15. Szavatosság
  16. Kellékszavatosság

    A Felhasználó a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezéseinek megfelelően.

    Fogyasztói szerződés esetén a Fogyasztónak minősülő Felhasználó az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait a Felhasználó érvényesíteni már nem tudja.

    Nem a Fogyasztóval kötött szerződés esetén a Felhasználó az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

    A Felhasználó – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
    -Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna.
    -Ha a kijavítást vagy a kicserélést a Felhasználó nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére a Felhasználó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy;
    – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

    Választott kellékszavatossági jogáról a Felhasználó egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Felhasználó viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

    A Felhasználó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő (2) hónapon belül közölni.

    A Felhasználó közvetlenül a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

    A teljesítést (vagyis a kiszállítást, átvételt követő) követő hat hónapon belül felismert hiba esetén vélelmezni kell, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt, kivéve, ha e vélelem a hiba jellegével, vagy a termék természetével összeegyeztethetetlen. A Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a Felhasználó részére történő átadást követően keletkezett. Ennek alapján a Szolgáltató nem köteles a Felhasználó kifogásának helyt adni, ha megfelelően bizonyítja, hogy a hiba oka, a termék nem rendeltetésszerű használatának következménye. A teljesítést követő hat hónap elteltével azonban a bizonyítási teher megfordul, vagyis vita esetén a Felhasználónak kell bizonyítania, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt.

    Termékszavatosság

    Termékszavatosság kizárólag ingó dolog (termék) hibája esetén merülhet fel. Ez esetben a Fogyasztónak minősülő a Felhasználó – választása szerint – az Elállás pontban meghatározott jogát vagy termék szavatossági igényt érvényesíthet.

    Termékszavatossági igényként a Felhasználó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

    A termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

    Termékszavatossági igényét a Felhasználó a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két (2) éven belül érvényesítheti. E határidő elteltévele jogosultságát elveszti.

    A Felhasználó a termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja.

    A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén aFelhasználónak kell bizonyítania.

    A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termék szavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

    -a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hoztaforgalomba, vagy

    - a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

    - a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

    A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

    Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a Felhasználó a gyártóval szemben érvényesítheti.

     

  17. Jótállás
  18. Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállással kapcsolatban az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet tartalmaz előírásokat. A rendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Magyarország területén kötött fogyasztói szerződés keretében értékesített és a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik.

    A kormányrendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkek tekintetében a kötelező jótállás 1 év, melynek kezdő időpontja a termék a Fogyasztónak történő átadásának a napja vagy ha az üzembe helyezést az Ötletkuckó Webáruház. vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napja.

    A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

     

  19. Panaszügyintézés helye, ideje, módja
  20. A Vásárló a termékkel vagy az Ötletkuckó Webáruház üzemeltetője tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő a Reklamációs adatlap kitöltésével

    A termékek esetleges minőségi kifogását, cseréjét, visszavételét(stb) csak a vásárlást igazoló nyugta vagy számla bemutatásával és visszaadásával tudjuk érdemben rendezni.

    A Felhasználó a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

    Őtletkuckó Hobbybolt - Juhász József EV.
    3300 Eger,Céhmesterek udvara 9.
    E-mail: otletkucko@gmail.com
    Fax: + 36 36 / 423102
    Telefon: + 36 36 / 423102

    Ügyfélszolgálatunk a hozzá írásban érkezett panaszt 7 munkanapon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.

    A panasz elutasítása esetén az Ötletkuckó Webáruház üzemeltetője az elutasítás indokáról tájékoztatja a Vásárlót.

    A Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan vagy ha a Felhasználó a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt - vesz fel.

    A Szolgáltató a jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt (üzlethelyiségben) szóbeli panasz esetén helyben a Felhasználónak átadni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint köteles eljárni.

    A Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Felhasználónak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát.

    Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

    A telefonon, vagy más hírközlési eszköz segítségével rögzített panaszt a Szolgáltató egyedi azonosítóval látja el, mely a későbbiekben egyszerűsíti a panasz visszakeresését.

    A Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.

    A panasz elutasítása esetén a Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Felhasználót.

    Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

    Amennyiben a Szolgáltató és a Felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Felhasználó számára:

    • Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál,
    • Heves Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség
      Cím: 3300 Eger, Kossuth Lajos u. 9.
      Postacím: 3301 Eger, Pf.: 81.
      telefonszám: +36 36 515 598, Telefax: +36 36 323 587
      e-mail: fogyved_emf_eger@nfh.hu

    • Ha a fogyasztóvédelmi sérelmünket megpróbáljuk békéltető testület közreműködésével rendezni, akkor vegyük fel a kapcsolatot a területileg illetékes testülettel:
    • Heves Megyei Békéltető Testület
      3300 Eger, Faiskola út 15.
      (36) 416-660/105
      hkik@hkik.hu

    • Bírósági eljárás kezdeményezése:
    • Egri Járásbíróság
      Cím: 3300 Eger, Barkóczy u. 3.
      Levelezési cím: 3301 Eger Pf.:119
      Központi telefonszám: +36 36 411 147

    Európai online vitarendezési platform

    Az Európai Parlament és a Tanács fogyasztói jogviták online rendezéséről szóló, 2013. május 21-i 524/2013/EU rendelete (Rendelet) alapján az Európai Bizottság létrehozott egy online vitarendezési platformot.

    A Rendelet szerint az Európai Unióban tartózkodási hellyel rendelkező fogyasztók és az Európai Unióban letelepedett szolgáltatók közötti, online szolgáltatási szerződésekből eredő kötelezettségekkel kapcsolatban felmerülő jogviták, így az online megkötött szerződésekkel összefüggő pénzügyi fogyasztói jogviták bírósági eljáráson kívüli rendezésére irányuló kommunikációt ezen a platformon keresztül kell a fogyasztóknak biztosítani.

    Az online vitarendezési platform 2016. február 15-től elérhető a fogyasztók számára az alábbi linken:

    https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

    A vállalkozás e-mail címe: otletkucko@gmail.com

    A felhasználói útmutatók elérhetőek az online vitarendezési platform honlapján:

    https://webgate.ec.europa.eu/odr/userguide/

  21. Egyéb
  22. ÁSZF, árak módosítása

    Az Ötletkuckó Webáruház üzemeltetője jelen ÁSZF-et, a honlapon forgalmazott termékek árait és egyéb feltüntetett árakat nem visszamenőleges hatállyal bármikor módosíthatja, a módosítás a honlapon történő közzétételt követően lép életbe, és csak az életbe lépést követő tranzakciókra érvényes.

    Technikai korlátok

    A honlapon történő vásárlás feltételezi a Felhasználó részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. Az Ötletkuckó Webáruház üzemeltetőjét nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba észlelhető az Internetes hálózatban, ami megakadályozza a honlap működését és a vásárlást.



Adatkezelési tájékoztató

Elfogadás dátuma: 2018-05-25

Tartalomjegyzék

    A jelen adatkezelési szabályzat és tájékoztató (a továbbiakban az Adatkezelési Tájékoztató) összefoglalja, hogy az Adatkezelő az általa üzemeltetett www.otletkucko.hu címen elérhető weboldal (a továbbiakban a Weboldal vagy Webáruház) felhasználóinak (a továbbiakban Felhasználó vagy Ön) személyes adatait hogyan és mire gyűjti, használja fel és hogyan védi. A jelen Adatkezelési Tájékoztató csak természetes személyek személyes adatainak kezelésére terjed ki. 

  1. Adatkezelő
  2. Név: Juhász József
    Székhely: 3300, Eger, Céhmesterek udvara 9.
    Levelezési cím: 3300, Eger, Céhmesterek udvara 9.
    üzlethelyiség címe: 3300, Eger, Céhmesterek udvara 9.
    Képviselő neve: Juhász József
    Működési engedély száma: 37346/2004
    Nyilvántartásba vevő szerv: Eger Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala
    Adószám: 47979787-2-30
    E-mail cím: otletkucko@gmail.com
    Telefonszám: +36-36-423-102
    Fax: +36-36-423-102

  3. Tárhelyszolgáltató:
  4. Neve: DotRoll Kft.
    Székhely: 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5.
    Cégjegyzékszáma: Cg. 01-09-882068
    Nyilvántartásba vette és nyilvántartja: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
    Email cím: support@dotroll.com
    Honlap: www.dotroll.com
    Adószám: 13962982-2-42

    Tárhelyszolgáltató Adatvédelmi tisztviselője: Komáromi Zsolt György
    Postacím: 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5.
    Email cím: dpo@dotroll.com
    Telefonszám: +36-1-432-3232 


  5. A szerződéskötés és teljesítés érdekében kezelt adatok
  6. A szerződéskötés és teljesítés érdekében több adatkezelési eset is megvalósulhat. 

    Tájékoztatjuk, hogy panaszkezeléssel, garanciális ügyintézéssel kapcsolatos adatkezelés csak abban az esetben valósul meg, ha Ön él valamelyik említett jogával. 

    Amennyiben a webshopon keresztül Ön nem vásárol, csak látogatója a webshopnak, akkor a marketing célú adatkezelésnél írtak vonatkozhatnak Önre, amennyiben marketing célú hozzájárulást ad számunkra.

    A szerződéskötés és teljesítés érdekében megvalósuló adatkezelések részletesebben:

    • Kapcsolatfelvétel
    • Ha például emailben, kapcsolatfelvételi űrlapon, vagy telefonon kérdéssel fordul hozzánk valamely termékkel kapcsolatban. 
       Az előzetes kapcsolatfelvétel nem kötelező, ezt kihagyva is bármikor rendelhet a webshopból. 
       Kezelt adatok Az Ön által a kapcsolatfelvétel során megadott adatok. 
       Az adatkezelés időtartama Az adatokat csak a kapcsolatfelvétel lezárultáig kezeljük. 
       Az adatkezelés jogalapja Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a kapcsolatfelvétellel ad meg Adatkezelő számára. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés] 

    • Regisztráció a weboldalon
    • A regisztráció során megadott adatok tárolásával az Adatkezelő kényelmesebb szolgáltatást tud biztosítani (pl. az érintett adatait újabb vásárláskor nem kell ismét megadni). 
      A regisztráció a szerződéskötésnek nem feltétele
       Kezelt adatok Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a megvásárolt termék jellemzőit és a vásárlás időpontját kezeli. 
       Az adatkezelés időtartama A hozzájárulásának visszavonásáig. 
       Az adatkezelés jogalapja Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a regisztrációval ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés] 

    • A rendelés feldolgozása 
    • A rendelések feldolgozása során a szerződés teljesítése érdekében szükségesek adatkezelési tevékenységek Kezelt adatok Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét, a megvásárolt termék jellemzőit, a megrendelés számát és a vásárlás időpontját kezeli. Amennyiben Ön rendelést adott le a webshopban, akkor az adatkezelés és az adatok megadása a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen. 
       Az adatkezelés időtartama Az adatokat a polgári jogi elévülési idő szerint 5 évig kezeljük. 
       Az adatkezelés jogalapja A szerződés teljesítése. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés] 

    • A számla kiállítása
    • Az adatkezelési folyamat a jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli bizonylat-megőrzési kötelezettség teljesítése érdekében történik. Az Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján a gazdasági társaságoknak a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizniük.
       Kezelt adatok Név, cím, e-mail cím, telefonszám.
       Az adatkezelés időtartama A kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8 évig meg kell őrizni.
       Az adatkezelés jogalapja Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. 159. § (1) bekezdése alapján a számla kibocsátása kötelező és azt számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig kell megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]. 

    • Az áruszállításhoz kapcsolódó adatkezelés 
    • Az adatkezelési folyamat a megrendelt termék kiszállítása érdekében történik. 
       Kezelt adatok Név, cím, e-mail cím, telefonszám. 
       Az adatkezelés időtartama Az Adatkezelő az adatokat a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezeli.
       Az adatkezelés jogalapja Szerződés teljesítése [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés].

    • Garanciális ügyintézés 
    • Az adatkezelési folyamat a garanciális panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben Ön garanciális ügyintézés kért, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen. Kezelt adatok Vásárló neve, telefonszáma, email címe, a panasz tartalma.
       Az adatkezelés időtartama A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg.
       Az adatkezelés jogalapja Az, hogy hozzánk fordul-e garanciális ügyintézés esetén az Ön önkéntes döntése, azonban ha hozzánk fordul, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés] 

    • Egyéb fogyasztóvédelmi panaszok kezelése
    • Az adatkezelési folyamat a fogyasztóvédelmi panaszok kezelése érdekében történik. Amennyiben Ön panasszal fordult hozzánk, akkor az adatkezelés és az adatok megadása elengedhetetlen. 
       Kezelt adatok Vásárló neve, telefonszáma, email címe, panasz tartalma.
       Az adatkezelés időtartama A garanciális panaszokat a fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján 5 évig őrizzük meg. 
       Az adatkezelés jogalapja Az, hogy hozzánk fordul-e panasszal az Ön önkéntes döntése, azonban ha hozzánk fordul, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 évig köteles vagyunk a panaszt megőrizni [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]. 

    • A hozzájárulás igazolhatóságával kapcsolatban kezelt adatok
    • A regisztráció, megrendelés, hírlevélre történő feliratkozás során az informatikai rendszer eltárolja a hozzájárulással kapcsolatos informatikai adatokat a későbbi bizonyíthatóság érdekében.
       Kezelt adatok A hozzájárulás időpontja és az érintett IP címe.
       Az adatkezelés időtartama A jogszabályi előírások miatt a hozzájárulást később igazolni kell tudni, ezért az adattárolás időtartama az adatkezelés megszűnését követő elévülési ideig kerül tárolásra. 
       Az adatkezelés jogalapja A Rendelet 7. cikk (1) bekezdése írja elő ezt a kötelezettséget. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés] 

    •  Marketing célú adatkezelések
    • A hírlevél-küldéssel kapcsolatos adatkezelés
       Kezelt adatok Név, cím, e-mail cím, telefonszám.
       Az adatkezelés időtartama Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.
       Az adatkezelés jogalapja Az Ön önkéntes hozzájárulása, ami a hírlevélre történő feliratkozással ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés] 

    • A személyre szabott reklámok küldésével és megjelenítésével kapcsolatos adatkezelés
    • Kezelt adatok Név, cím, e-mail cím, telefonszám.
       Az adatkezelés időtartama A hozzájárulásának visszavonásáig.
       Az adatkezelés jogalapja Az Ön önkéntes, külön hozzájárulása, amit az adat felvétel során ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés] 

  7. További adatkezelések
  8. Amennyiben az Adatkezelő további adatkezelést kíván végezni, akkor előzetes tájékoztatatást nyújt az adatkezelés lényeges körülményeiről (adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja, az adatkezelés célja, a kezelt adatok köre, az adatkezelés időtartama). Tájékoztatjuk Önt arról, hogy a hatóságok törvényi felhatalmazáson alapuló, írásbeli adatkéréseit az Adatkezelőnek teljesítenie kell. Az Adatkezelő az adattovábbításokról az Infotv. 15. § (2)-(3) bekezdésével összhangban nyilvántartást vezet (mely hatóságnak, milyen személyes adatot, milyen jogalapon, mikor továbbított az Adatkezelő), amelynek tartalmáról kérésére az Adatkezelő tájékoztatást nyújt, kivéve, ha a tájékoztatását törvény kizárja. Adatfeldolgozó igénybevételéről és az adatkezeléshez kapcsolódó tevékenységükről A személyes adatok tárolására irányuló adatfeldolgozás 

    Tárhelyszolgáltató:

    Neve: DotRoll Kft.
    Székhely: 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5.
    Cégjegyzékszáma: Cg. 01-09-882068
    Nyilvántartásba vette és nyilvántartja: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
    Email cím: support@dotroll.com
    Honlap: www.dotroll.com
    Adószám: 13962982-2-42

    Tárhelyszolgáltató Adatvédelmi tisztviselője: Komáromi Zsolt György
    Postacím: 1148 Budapest, Fogarasi út 3-5.
    Email cím: dpo@dotroll.com
    Telefonszám: +36-1-432-3232 

    Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását végzi. A személyes adatok megismerésére nem jogosult. 

    Az áruszállítással összefüggő adatfeldolgozói tevékenység 

    Az adatfeldolgozó megnevezése: GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. 
    Az adatfeldolgozó székhelye: 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2. 
    Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36-29/88 66 70 
    Az adatfeldolgozó e-mail címe: info@gls-hungary.com 
    Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru kiszállításában. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő nevét, címét és a telefonszámát a postai küldemény feladását követő naptári év végéig kezelheti, ezt követően haladéktalanul törli. 

    Az adatfeldolgozó megnevezése: Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság 
    Az adatfeldolgozó székhelye: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6. 
    Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36-1/767-8200 
    Az adatfeldolgozó e-mail címe: ugyfelszolgalat@posta.hu 
    Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru kiszállításában. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő nevét, címét és a telefonszámát a postai küldemény feladását követő naptári év végéig kezelheti, ezt követően haladéktalanul törli. 

    Könyveléssel kapcsolatos adatkezelés 

    Az adatfeldolgozó megnevezése: Bánka és Társa Bt.
    Az adatfeldolgozó székhelye: 3300 Eger, Bethlen Gábor út 34.
    Az adatfeldolgozó telefonszáma: 20/531-5717
    Az adatfeldolgozó e-mail címe: bankabalazs1@gmail.com 
    Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a számlviteli bizonylatok könyvelésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően haladéktalanul törli. 

    Számlázással kapcsolatos adatfeldolgozás 

    Az adatfeldolgozó megnevezése: Bánka és Társa Bt.
    Az adatfeldolgozó székhelye: 3300 Eger, Bethlen Gábor út 34.
    Az adatfeldolgozó telefonszáma: 20/531-5717
    Az adatfeldolgozó e-mail címe: bankabalazs1@gmail.com 
    Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a számviteli bizonylatok nyilvántartásában. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően haladéktalanul törli. 

  9. Webáruház szerver adatkezelése
  10. A honlap látogatása során az áruházi rendszer rögzíti a felhasználók IP címét, melyből bizonyos esetekben következtetni lehet az érintett személyre, ezen felül rögzíti az operációs rendszer, a böngésző típusát és a látogatott oldal címét. Az adatmentésnek elsősorban technikai jellegű célja van, a rendszer folyamatos működéséhez elengedhetetlen. Az adatrögzítés további célja a felhasználói szokások elemzése, látogatottsági statisztikák készítése, mely a még magasabb színvonalú kiszolgáláshoz nyújt segítséget. A naplóállományok elemzése során felmerült adatokat más információval az üzemeltető nem kapcsolja össze, a felhasználó személyének azonosítására nem törekszik.

    A felhasználókról gyűjtött személyes adatokból készült statisztikákat harmadik fél részére kizárólag az adatközlő személyére vonatkozó információtól megfosztva továbbít. Az így továbbított adatból semmilyen eljárással nem reprodukálható az adatközlő valamely személyes adata. A webáruházban gyűjtött személyes adatokat más forrásból származó adatokkal az adatkezelő nem kapcsolja össze. Harmadik országba (külföldre) az üzemeltető felhasználói adatokat nem továbbít. A felhasználók adataiból az általános statisztikai módszerekkel készített kimutatásokat, elemzéseket az üzemeltető korlátlan ideig megőriz. Ezen adatokból nem lehet az érintettre vonatkozó következtetést levonni. A webáruház oldalán az üzemeltető különleges adatot (a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adat) nem gyűjt felhasználóiról.

    A webáruházban előfordulhatnak linkek más, külső oldalakra. Az üzemeltető nem felelős más weboldalak adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban.

    Mi az a cookie?

    Az Adatkezelő a honlap látogatása során úgynevezett cookie-kat (sütiket) használ. A cookie betűből és számokból álló információcsomag, amit honlapunk az Ön böngészőjének küld el azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítse a honlapunk használatát és közreműködik abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a látogatóinkról.

    A cookie-k (sütik) egy része nem tartalmaz személyes információkat, és nem alkalmas az egyéni felhasználó azonosítására, egy részük azonban olyan egyéni azonosítót tartalmaz - egy titkos, véletlenül generált számsort - amelyet az Ön eszköze tárol, ezzel az Ön azonosíthatóságát is biztosítja.

    Az egyes cookie-k (sütik) működési időtartamát az egyes cookie-k (sütik) vonatkozó leírása tartalmazza.

    A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja: Az adatkezelés jogalapja a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján az Ön hozzájárulása.

    A honlap által használt cookie-k főbb jellemzői: 

    A működéshez szigorúan szükséges cookie-k:

    Ezek a cookie-k a weboldal használatához nélkülözhetetlenek, és lehetővé teszik a weboldal alapvető funkcióinak használatát. Ezek hiányába az oldal számos funkciója nem lesz elérhető az Ön számára. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

    A felhasználói élmény javítását szolgáló cookie-k: 

    Ezek a cookie-k információkat gyűjtenek a felhasználó weboldalhasználatáról, például, hogy mely oldalakat látogatja leggyakrabban, vagy milyen hibaüzenetet kap a weboldalról. Ezek a cookie-k nem gyűjtenek a látogatót azonosító információkat, vagyis teljesen általános, névtelen információkkal dolgoznak. Az ezekből nyert adatokat a weboldal teljesítményének javítására használjuk. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

     employee_login_last_email Bejelentkezésnél az email címet tárolja a böngésző bezárásáig.
     Ealrm, ealem, ealpw Permanens beléptetést biztosít. Élettartama 180 nap. 
     come_from Beléptetés átirányítást végez. Élettartama 10 perc. 
     predictionio Felhasználó azonosító cookie személyre szabott hirdetések ajánlásához. Élettartama 3 hónap. 
     currency A vásárló pénznemét tárolja. Élettartama 30 nap. 

     Google Analytics cookie:

     A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről.
    A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a Google számára.
    A Google Analytics által használt fő cookie a „__ga” cookie. A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra is, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg a Google-termékekben (például a Google Keresésben) és szerte az interneten. 

  11. Az adatkezelés során Önt megillető jogok
  12. Az adatkezelés időtartamán belül Önt a Rendelet előírásai szerint az alábbi jogok illetik meg:

    •  a hozzájárulás visszavonásának joga személyes adatokhoz és 
    •  az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés helyesbítéshez való jog
    •  adatkezelés korlátozása, törléshez való jog
    •  tiltakozáshoz való jog
    •  hordozhatósághoz való jog. 

    Amennyiben Ön jogaival élni kíván, az az Ön azonosításával jár együtt, valamint az Adatkezelőnek Önnel szükségszeren kommunikálnia kell. Ezért az azonosítás érdekében személyes adatok megadására lesz szükség (de az azonosítás csak olyan adaton alapulhat, amelyet Adatkezelő egyébként is kezel Önről), valamint az Adatkezelő email fiókjában elérhetőek lesz az Ön adatkezeléssel kapcsolatos panasza a jelen tájékoztatóban, a panaszokkal kapcsolatban megjelölt időtartamon belül.

    Amennyiben Ön vásárlónk volt és panaszügyintézés, vagy garanciális ügyintézés érdekében szeretné magát azonosítani, az azonosításhoz kérjük adja meg rendelési azonosítóját is. Ennek felhasználásával Önt, mint vásárlót is be tudjuk azonosítani.

    Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszokat legkésőbb 30 napon belül válaszolja meg Adatkezelő.

    • A hozzájárulás visszavonásának joga
    • Ön bármikor jogosult az adatkezeléshez adott hozzájárulást visszavonni, ilyen esetben a megadott adatokat rendszereinkből töröljük. Kérjük azonban vegye figyelembe, hogy a még nem teljesített megrendelés esetén a visszavonás azzal a következménnyel járhat, hogy nem tudjuk Ön felé teljesíteni a kiszállítást. Emellett, ha a vásárlás már megvalósult, a számviteli előírások alapján a számlázással kapcsolatos adatokat nem törölhetjük rendszereinkből, valamint ha Önnek tartozása áll fenn felénk, akkor a követelés behajtásával kapcsolatos jogos érdek alapján adatait a hozzájárulás visszavonása esetén is kezelhetjük.

    • A személyes adatokhoz való hozzáférés
    • Ön jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy: a kezelt személyes adatokhoz hozzáférést kapjon és a következő információkról az Adatkezelő tájékoztassa:

      • az adatkezelés céljai;
      • az Önről kezelt személyes adatok kategóriái;
      • információ azon címzettekről vagy címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat Adatkezelő közölte vagy közölni fogja; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
      • az Ön azon joga, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
      • a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
      • ha az adatokat nem Öntől gyűjtötték be, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;
      • az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.

      A jog gyakorlásának célja az adatkezelés jogszerűségének megállapítására és ellenőrzésére irányulhat, ezért többszöri tájékoztatás kérés esetén Adatkezelő méltányos költségtérítést számolhat fel a tájékoztatás teljesítéséért cserébe.
      A személyes adatokhoz való hozzáférést Adatkezelő úgy biztosítja, hogy az Ön azonosítását követően emailben juttatja el Önhöz a kezelt személyes adatokat és az információkat. Amennyiben regisztrációval rendelkezik, akkor a hozzáférést úgy biztosítjuk, hogy a felhasználói fiókjába belépve tudja az Önről kezelt személyes adatokat megtekinteni és ellenőrizni.
      Kérjük, hogy kérelmében jelölje meg, hogy a személyes adatokhoz kér hozzáférést, vagy az adatkezeléssel kapcsolatos információkat kéri.

    • Helyesbítéshez való jog
    • Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő késedelem nélkül helyesbítse az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

    • Adatkezelés korlátozásához való jog
    • Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

      • Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát, ha a pontos adat azonnal megállapítható, akkor nem kerül sor a korlátozásra;
      • az adatkezelés jogellenes, de Ön ellenzi az adatok törlését bármely okból (például azért mert az Ön számára jogi igény érvényesítése miatt fontosak az adatok), ezért nem az adatok törlését kéri, hanem ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
      • az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra a megjelölt adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
      • vagy Ön tiltakozott az adatkezelés ellen, de Adatkezelő jogos érdeke is megalapozhatja az adatkezelést, ez esetben amíg megállapításra nem kerül, hogy Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben, az adatkezelést korlátozni kell.

      Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

      Adatkezelő az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen (legalább a korlátozás feloldását megelőző 3 munkanappal) tájékoztatja Önt.

    • Törléshez - elfeledtetéshez való jog
    • Ön jogosult arra, hogy Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje az Önre vonatkozó személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

      • a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat Adatkezelő gyűjtötte vagy más módon kezelte;
      • Ön visszavonja hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
      • Ön tiltakozik a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok (azaz jogos érdek) az adatkezelésre, a személyes adatokat Adatkezelő jogellenesen kezelte és ez a panasz alapján megállapítást nyert, a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.
      • Ha az Adatkezelő bármely jogszerű oknál fogva nyilvánosságra hozta az Önről kezelt személyes adatot, és bármely fent megjelölt okból törölni köteles azt, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével köteles megtenni az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő más adatkezelőket, hogy Ön kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését. A törlés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
      • a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése (ilyen eset a számlázás keretében megvalósuló adatkezelés, mivel a számla megőrzését jogszabály írja elő), illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;
      • jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez (pl.: ha Adatkezelőnek Ön felé követelése áll fenn és azt még nem teljesítette, vagy fogyasztói, adatkezelési panasz intézése van folyamatban). 

    • Tiltakozáshoz való jog
    • Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak jogos érdeken alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

      Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.

      Ha Ön tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

    • Hordozhatósághoz való jog
    • Amennyiben az adatkezelés automatizált módon valósul meg, vagy ha az adatkezelés az Ön önkéntes hozzájárulásán alapul, Önnek joga van arra, hogy kérje Adatkezelőtől, hogy az Ön által az Adatkezelő részére megadott adatokat kérte, amit Adatkezelő xml, JSON, vagy csv formátumban bocsát az Ön rendelkezésére, ha ez technikailag megvalósítható, akkor kérheti, hogy az Adatkezelő az adatokat ebben a formában más adatkezelő számára továbbítsa.

    • Automatizált döntéshozatal
    • Ön jogosult arra, hogy ne terjedjen ki Önre az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen alapuló döntés hatálya (ideértve a profilalkotást is), amely Önre nézve joghatással járna vagy Önt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. Ezekben az esetekben Adatkezelő köteles megfelelő intézkedéseket tenni az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében, ideértve az érintettnek legalább azt a jogát, hogy az adatkezelő részéről emberi beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

      A fentiek nem alkalmazandóak abban az esetben, ha a döntés: Ön és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges; meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely Ön jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy az Ön kifejezett hozzájárulásán alapul.

    • Adatvédelmi nyilvántartásba történő bejelentkezés
    • Az Infotv. rendelkezései értelmében az Adatkezelőnek bizonyos adatkezeléseit be kellett jelentenie az adatvédelmi nyilvántartásba. Ez a bejelentési kötelezettség 2018. május 25. napjával megszűnt.

  13. Adatbiztonsági intézkedések
  14. Az adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak.

    Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a személyes adatokat védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

    Az Adatkezelő a szervezeti és technikai lehetőségekhez képest mindent megtesz annak érdekében, hogy adatfeldolgozói is megfelelő adatbiztonsági intézkedéseket tegyenek, amikor az Ön személyes adataival dolgoznak.

    Kérjük, segítsen nekünk az információk megóvásában azzal, hogy nem használ nyilvánvaló bejelentkezési nevet illetve jelszót, valamint a jelszavát rendszeresen megváltoztatja, kérjük továbbá, hogy jelszavát ne tegye hozzáférhetővé más személy számára.

  15. Jogorvoslati lehetőségek
  16. Amennyiben Ön szerint az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).

    Tájékoztatjuk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az Adatkezelővel szemben polgári pert indíthat bíróság előtt.

  17. Adatkezelési tájékoztató módosítása
  18. Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót az adatkezelés célját és jogalapját nem érintő módon módosítsa.

    A honlap módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót.

    Amennyiben az Adatkezelő a gyűjtött adatokkal kapcsolatban a gyűjtésük céljától eltérő célból további adatkezelést kíván végezni a további adatkezelést megelőzően tájékoztatja Önt az adatkezelés céljáról és az alábbi információkról:

    • a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az időtartam meghatározásának szempontjairól;
    • azon jogáról, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen, valamint a hozzájáruláson, vagy szerződéses kapcsolaton alapuló adatkezelés esetén kérheti az adathordozhatósághoz való jog biztosítását;
    • hozzájáruláson alapuló atom adatkezelés esetén arról, hogy a hozzájárulást Ön bármikor visszavonhatja, a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról;
    • arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint hogy az Ön köteles-e a személyes adatokat megadni, továbbá hogy milyen lehetséges következményeikkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása; az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.

    Az adatkezelés csak ezt követően kezdődhet meg, amennyiben az adatkezelés jogalapja hozzájárulás, az adatkezeléshez a tájékoztatáson felül Önnek hozzá is kell járulnia.

    A jelen dokumentum a webshop működésével kapcsolatban minden releváns adatkezelési információt tartalmaz az Európai Unió 2016/679 számú Általános Adatvédelmi Rendelete (a továbbiakban: Rendelet. GDPR) és a 2011. évi CXII. tv. (a továbbiakban: Infotv.) alapján.